Tietoa Starasta

helsinki_paiva_004_6452

Rakentamispalveluliikelaitos Stara huolehtii siitä, että voimme elää siistissä ja toimivassa Helsingissä. Voit nähdä meidät korjaamassa rakennuksia, istuttamassa puita ja pensaita, rakentamassa katuja ja pyöräteitä, pitämässä kaupunkia siistinä.

Me pidämme huolta myös niityistä ja metsistä, ulkotaiteesta ja kuntatekniikasta, toreista ja aukioista.

Staran juuret ovat syvällä Helsingin historiassa ja vuonna 1878 perustetussa rakennuskonttorissa, jonka tehtävänä oli hoitaa kaupungin kiinteää omaisuutta rakennus- ja korjaustöineen. Vuodesta 2009 Stara on pitänyt Helsingistä huolta itsenäisenä toimijana – ja 1.6.2017 alkaen liikelaitoksena.

Kaduilla, puistoissa, rakennuksilla ja luonnossa

Liikuitpa kaupungissa autolla, pyörällä tai jalkaisin, Stara pitää kulkuväylät kunnossa kesällä ja talvella, sateella ja paisteella.

Huolehdimme puistojen viihtyisyydestä. Keväällä siivoamme puistot talven jäljiltä edustuskuntoon. Istutamme tuhansia kukkia, ja pidämme puistot siistinä aina talven tuloon asti.

Olemme erikoistuneet kaupungin omistamien rakennusten korjauksiin ja käytön aikaiseen remontointiin. Ydinosaamistamme ovat arvorakennusten ja erikoisrakenteiden korjaukset ja entisöinnit sekä muutosrakentamisen työt.

Hoidamme kaupunkiluontoa maalla, merellä ja metsissä sekä pidämme rantavedet ja saaret puhtaina.

Teemme työtä sen eteen, että voimme elää siistissä ja toimivassa Helsingissä. Katsoitpa Helsingissä mihin suuntaan tahansa, näet kättemme jäljen.

Stara kaduilla

Liikuitpa kaupungissa autolla, pyörällä tai jalkaisin, Stara pitää huolen, että kulkuväylät ovat kunnossa kesällä ja talvella, sateella ja paisteella.

Helsingin katuja rakennetaan ja hoidetaan ahtaissa puitteissa. Liikennettä eniten haittaavat työt tehdään ruuhka-aikojen ulkopuolella. Vaikka katutyömaat aina jonkun verran vaikeuttavat liikkumista, ovat ne samalla osa kehittyvää kaupunkia ja sen sujuvampaa huomista.

Kun seuraavan kerran näet kadulla kaivannon tai lumiauran jättämän kinoksen, tiedät että siinä pidetään huolta Stadista – sinun kaupungistasi.

Stara puistoissa

Missä on sinun olohuoneesi? Karhupuistossa vai Espalla? Korppaanpuistossa vai Tullisaaressa? Noin kolmannes Helsingin pinta-alasta on erilaisia viheralueita, rakennettuja tai rakentamattomia puistoja. Monin paikoin urbaani kaupunkiympäristö limittyy saumattomasti luontoon. Henkireikiä on Helsingissä jokaiseen makuun, suosituista oleskelupuistoista rauhalliseen rentoutumiseen.

Stara huolehtii puistojen viihtyisyydestä. Keväällä siivoamme puistot talven jäljiltä edustuskuntoon. Istutamme tuhansia kukkia ja pidämme puistot siistinä aina talven tuloon asti. Erityisesti tiivisti rakennetussa keskustassa puistot ovat tärkeitä viherkeitaita.

Mutta puistot eivät ole tärkeitä vain virkistäytymisen kannalta. Ne imevät tehokkaasti sade- ja sulamisvesiä ja ehkäisevät osaltaan kaupunkitulvia.

Lähimpään puistoon ei koskaan ole pitkä matka.

Stara rakennuksilla

Helsinki kasvaa ja kehittyy. Elinvoimainen kaupunki asukkaineen tarvitsee päiväkoteja ja kouluja, liikuntapaikkoja ja kauppahalleja, terveyskeskuksia ja sairaaloita. Uusia rakennetaan ja vanhoja uusitaan vastaamaan uusia käyttäjiä ja tarpeita. Usein remontteja tehdään tilojen normaalin käytön ohella, ja se onkin taitolaji.

Me Starassa olemme erikoistuneet kaupungin omistamien rakennusten korjauksiin ja käytön aikaiseen remontointiin. Haluamme, että koululaiset saavat nauttia puhtaasta sisäilmasta, terveyskeskukset palvella asiakkaita toimivissa tiloissa ja päiväkotien pihassa on turvallista leikkiä. Ydinosaamistamme ovat myös arvorakennusten ja erikoisrakenteiden korjaukset ja entisöinnit sekä muutosrakentamisen työt – niin pienet kuin suuretkin.

Katsoitpa Helsingissä mihin suuntaan tahansa, näet kättemme jäljen. Uskomme, että laatu maksaa itsensä takaisin.

Stara luonnossa

Helsinki on eurooppalaiseksi pääkaupungiksi harvinaisen metsäinen. Täällä on myös arvokkaita luontokohteita, kuten Vanhankaupunginlahden kosteikko ja Östersundomin lintuvesi. Helsingin edustalla avautuva saaristo tarjoaa niin ikään pakopaikan luonnon keskelle, irti arjesta.

Helsinkiläiset rakastavat metsiään, niittyjään ja rantojaan. Luontopoluilla kulkevat niin koiranulkoiluttajat, marjastajat kuin sauvakävelijätkin. Helsingin upean luonnon hoito on pitkäjänteistä työtä.

Stara hoitaa kaupunkiluontoa maalla, merellä ja metsissä sekä pitää rantavedet ja saaret puhtaina.