Kurkistuksia Staran töihin

Katsoitpa Helsingissä mihin suuntaan tahansa, näet esimerkkejä ja Staran töistä. Tutustu Staran töihin vuoden varrelta.

stadin-mestoilla


 • 1SIIPIAUROJA ITÄVÄYLÄLLÄ
  Staran uudet siipiaura-autot nopeuttavat Itä-Helsingin pääväylien aurausta. Nelikaistaisten väylien auraus tehostuu uudella kalustolla huomattavasti, kun kaksi siipiauraa hoitaa viiden perinteisen auran työt.
  » Itäväylä
 • 2NISKALA ARBORETUMIA UUDISTAMASSA
  Kaupungin vanhimman puulajipuiston, Niskala arboretumin laaja kunnostusurakka päättyi avajaisjuhliin kesällä 2016. Staran luonnonhoidon työntekijät uudistivat sen Helsingin vihreäksi helmeksi luontopolkuineen ja opasteineen.
  » Kuninkaantammentie
 • 3PÄIVÄKOTIA RAKENTAMASSA ALPPIKYLÄSSÄ
  Alppikylän asuinalueen lapsiperheet saivat valoisan ja viihtyisän päivä- kodin Staran rakentamana.
  » Alppikylänkatu 5
 • 4LAPINLAHDEN SAIRAALAA KUNNOSTAMASSA
  Entinen sairaala jatkaa uudistettua elämäänsä paikatun vesikaton alla, seinät hohtavat museoviraston määrittämässä sävyssä vaaleankeltaisina ja mustat sadevesikourut raamittavat rakennusta. Arvokkaan rakennuksen kuntoa ylläpitävä remontti jatkuu, ja kesällä 2017 myös etu- ja takapiha ovat loistossaan.
 • 5MARIAN SAIRAALAN STARTUP-KESKUKSELLA
  Stara remontoi Marian sairaalan 6 500 neliön tilat nuorten kasvuyri- tysten eli startupien tarpeisiin. Samalla annettiin arvokasta oppia kahdeksalle rakennusalan tutkinnon suorittaneelle nuorelle, jotka olivat työkokeilussa Staran ammattilaisten ohjauksessa.
 • 6INFRARAKENTAMISTA JÄTKÄSAARESSA
  Staralaiset ovat luoneet perustaa asutukselle Jätkäsaaressa. Sähköt, viemäri-, vesi- ja kaukolämpöputket sekä tietoliikennekaapelit ovat Staran käsialaa. Työt tuulisella saarella jatkuvat ainakin vuoteen 2025 asti. Silloin Jätkä on 17 000 asukkaan koti ja 6 000 ihmisen työpaikka.
 • 7KUSAMAN PILKKUJEN PARISSA
  Staran maalarit osallistuivat Yayoi Kusaman supersuosioon nousseen näyttelyn valmisteluun Helsingin kaupungin taidemuseo HAMissa. Staralaiset puvustivat myös Espan puut Kusaman pilkulliseen kankaaseen.
 • 8HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN LAVALLA
  Katutyömaiden maailma siirtyi hilpeästi teatterin lavalle Staralla putkenlaskijana työskentelevän Mika Ripatin käsikirjoittamassa duunari- komediassa Vakavuusongelma.
 • 9TALVIPYÖRÄILYÄ EDISTÄMÄSSÄ
  Helsinki haluaa lisätä pyöräilyn osuutta liikenteessä. Siksi reittien pitää olla ajokunnossa myös talvella. Stara on kehittänyt vuodesta 2015 lähtien pyöräteiden talvihoidon menetelmiä.
 • 10MECHELININKATUA PERUSKORJAAMASSA
  Mechelininkadun kaksivuotisessa peruskorjauksessa uusitaan käytännössä koko katu: ajoradat, katupuut, raitiotiet sekä maanalainen kunnallistekniikka. Urakan valmistuttua loppuvuodesta 2018 Meklulla on sujuvaa kulkea niin jalankulkijoiden, pyöräilijöiden kuin autoilijoidenkin.
 • 11PUISTOJUHLISSA TÖÖLÖNLAHDELLA
  Stara juhli rakentamansa Töölönlahden puiston avajaisia yhdessä kaupunkilaisten kanssa Helsinki-päivänä 2016. Ruususen unessa ollut 9,5 hehtaarin kokoinen alue on vihdoinkin ulkoilu- ja oleskelukeidas aivan Helsingin ytimessä.
 • 12LIIKENTEEN PÄÄSTÖJÄ PIENENTÄMÄSSÄ
  Stara on puhtaamman kaupunkiliikenteen edelläkävijä, kun sen ajoneuvoissa ja työkoneissa lisätään biopolttoaineiden käyttöä osana Biosata-hanketta.
 • 13RIKKAKASVEJA TORJUMASSA
  Hyvästit glyfosaatille! Stara pyrkii kohti kemikaalittomia torjuntamenetelmiä. Rikkakasvit saavat kuumaa kyytiä, kun niiden päälle levitetään lähes kiehuvaa vettä.