MESTA: Niskala arboretum MILLOIN: Avajaiset toukokuussa 2016
MUKANA: Rakennusvirasto & Staran ympäristönhoito
case-icon

Vehreä helmi hohtaa taas

Helsinkiin kuuluu kaupunkimaisen ympäristön lisäksi paljon metsäalueita ja 52 luonnonsuojelualuetta, joilla Stara työskentelee. Viime aikojen merkittävimpiä projekteja luonnonsuojelualueilla on Niskala arboretumin eli puulajipuiston vuosia kestänyt kunnostus.

case-niskala-imageStara kunnosti 2,2 hehtaarin arboretumin entistä ehommaksi keitaaksi kaupunkilaisille. Alueelle on istutettu satoja uusia taimia, vanhaa puustoa on hoidettu ja polkuverkosto on kunnostettu. Metsäisen puiston perusti 1900-luvun alussa Tuomarinkylän kartanon omistaja Jacob Kavaleff. Nyt puisto on rauhoitettu luonnonsuojelualue, jossa risteilevät polut ja pitkospuut kuljettavat kävijät eri puolilta maailmaa peräisin olevien puiden ja pensaiden luo. Niskalassa kasvaa yli 750 lajiketta isotuomipihlajasta koreanpihtaan. Aluetta kiertää Tunne puut -luontopolku ja puukirjastoon voi istahtaa lukemaan puuaiheisia runoja.

Vaikka Stadi on vehreä, luontoalueita on kuitenkin kaupungissa suhteellisen vähän. Siksi niiden tärkeys kaupunkilaisille korostuu. Stara on luottopelaaja Helsingin metsien ja luonnonsuojelualueiden hoitajana.

Asiakkaan arvio

Elina Nummi
Elina Nummi,
Projektipäällikkö,
Rakennusvirasto

”Staran ja rakennusviraston yhteistyö Helsingin puistojen, katuvihreän, metsien ja muiden viheralueiden hoidossa on kestänyt vuosia ja toimii oikein hyvin. Niskala arboretumin kunnostaminen on todellinen kulttuuriteko. Niskala on Helsingin monilajisin puulajipuisto, joka henkii salaperäistä auraa. Se on kuin helmi Keskuspuiston kainalossa.

Puistokävelyillä ihmiset ovat olleet haltioituneita. Kävijämäärät arboretumissa ovat lisääntyneet, kun opastaulut ja portti viitoittavat kaupunkilaiset entistä paremmin perille. Yhteistyö Staran kanssa sujui erinomaisesti, erityisesti puuseppä Dirk Schneider teki hienoa ja huolellista työtä opastaulujen ja viittojen rakenteiden parissa. Staran aiemmin tekemä Puukirjasto-paviljonki löysi kodin Niskalasta.

Viheralueiden rakentaminen ja hoito on todella palkitsevaa työtä: saamme yhdessä Staran kanssa tehdä hyvää ympäristöä kaupunkilaisille. Staran osaavalla henkilöstöllä on luonnollinen rakkaus viheralueita kohtaan. He ovat samalla lailla sydämellään mukana puistojen, katuvihreän, metsien ja luonnonsuojelualueiden hoidossa kuin me työn tilaajapuolella.”

 

HOIDOSSAMME HELSINGISSÄ

  • Keskuspuisto ja muut virkistysmetsät
  • Nuuksion ulkoilumetsät
  • Niskala arboretum
  • Helsingin maisemapellot
  • Viikki-Vanhankaupungin luonnonsuojelualue
  • Haltialan kotieläintila
  • Helsingin saaristo
  • Talvipuutarha

OTA YHTEYTTÄ!

Jouko Laakso,
Yksikönjohtaja,
Ympäristönhoito
PUH. 09 310 39250